Welke vet verbrandende voeding stimuleert de vet verbranding in ons lichaam?

Minder eten en meer bewegen, allebei zijn ze onmisbaar om gezond te vermageren zonder jojo effect. Je kan dit proces uiteraard een handje helpen door te kiezen voor vet verbrandende voeding.

Vet verbrandende voeding zal meer vet en calorieën verbranden dan andere voeding waardoor je sneller zal vermageren. Maar welke vet verbrandende voeding moet je kiezen als je extra vet wilt verliezen?

De ene soort voedsel zal meer vet en calorieën verbranden dan de andere soort.

Velen die hun overgewicht kwijt willen vragen zich dan ook af wat ze moeten eten om extra vet te verbranden om hun overgewicht sneller kwijt te raken.

In dit proces staat voeding met negatieve calorieën centraal. Dat betekent dat er meer energie nodig is om deze voeding te verteren dan ze zelf bevatten.

Dat zal uiteindelijk je metabolisme of stofwisseling versnellen, waardoor je lichaam extra vet zal verbranden.

Gezonde voeding

Het zijn uiteindelijk de voedingsstoffen in het voedsel die ervoor zorgen dat je extra vet zal verbranden.

Wil jij 2kg, 5kg, 10kg of misschien wel meer afvallen of aankomen? Geen probleem, bekijk dan eens een dieet schema van Dieetschema.nl.

Deze gezonde voedingsstoffen zorgen voor een constante bloedsuikerspiegel zonder pieken of dalen.

Daardoor zal je niet alleen meer vet verbranden. Je verzadigingsgevoel wordt daardoor verlengd en je hongergevoel uitgesteld waardoor je minder vlug naar zoete, calorierijke en dus ongezonde tussendoortjes zal grijpen.

Deze vet verbrandende voeding helpt je naar een slank lichaam

Gezonde voeding zal er niet alleen voor zorgen dat je lichaam extra vet en calorieën zal verbranden.

Het bevat tegelijk alle onmisbare voedingsstoffen om je fit en gezond te houden. En het zal wellicht niemand die met gezonde voeding vertrouwd is verwonderen dat bij een dieet dat voornamelijk bestaat uit vet verbrandende voedinggroenten en fruit centraal staan

 • Wortelen: zijn rijk aan caroteen, dat in je lichaam wordt omgezet in vitamine A. Caroteen versnelt je stofwisseling en stimuleert je vetverbranding.
 • Tomaten: zijn een belangrijke bron van vitamine C en lycopeen, een sterk antioxidant dat niet alleen je hart en bloedvaten beschermt maar ook je hongergevoel uit stelt. Van lycopeen werd ook bewezen dat het de groei van kankertumoren afremt. Niet alleen tomaten maar ook producten waarin tomaten zijn verwerkt zoals ketchup zijn aanraders.
 • Selder: is sterk vochtafdrijvend en rijk aan calcium, ijzer en magnesium. Het stimuleert de werking van je klierstelsel en breekt zo extra vet af en mag daardoor zeker niet ontbreken in dit rijtje van vet verbrandende voeding.
 • Komkommer: stimuleert je nieren en helt het schadelijke urinezuur te verwijderen. Urinezuur is een giftig afvalproduct dat de afbraak van vet bemoeilijkt. Het ontstaat bij de afbraak van purines. Eens dit urinezuur uit je lichaam is verdwenen wordt de afbraak van vet gestimuleerd.
 • Asperges: zijn rijk aan vitamine E en werken sterk vochtafdrijvend. Asperges versnellen je stofwisseling en helpen extra vet afbreken dat je lichaam gemakkelijker kan verwijderen.
 • Bieten: stimuleert vooral de werking van lever en nieren waardoor vocht in versneld tempo wordt afgevoerd. Bieten zorgen voor een goede spijsvertering, versterken je immuunsysteem en vertragen het kankerproces.
 • Sla: vertraagt het omzetten van suikers en koolhydraten in vet.
 • Appelen: belangrijke bron van voedingsvezels, die je hongergevoel onderdrukken. Appelen bevatten weinig of geen calorieën, maar des te meer water. Vergemakkelijken de zuurstoftoevoer naar het bloed en ondersteunen je stofwisseling. Appelen zijn onmisbaar in ieder gezond dieet.
 • Bonen: zijn vooral rijk aan eiwitten, ijzer en voedingsvezels, waardoor bonen je verzadigingsgevoel opmerkelijk verlengen. In een gezond dieet horen niet alleen witte bonen maar zeker ook bruine, bonen, tuinbonen en kidneybonen thuis. Ze houden immers ook je bloedsuiker in evenwicht.
 • Haver: vezelrijk en cholesterolverlagend. Zorgt voor extra energie en ook dat is belangrijk in een gezond dieet.
 • Olijfolie: rijk aan gezonde en dus onverzadigde vetzuren. Verlaagt je slechte LDL- cholesterol en verkleint je risico op hard- en vaatziekten.
 • Knoflook: is rijk aan vitamine A, C en D en bevat allicine, een stof met een sterk antibacteriële werking. Het verlaagt tevens je bloeddruk en brengt je cholesterol in evenwicht. Rauwe knoflook bevat een maximum aan gezonde voedingsstoffen. Voeg geperste knoflook aan je gerechten toe net voor je deze op tafel brengt.
 • Appelazijn: versnelt je stofwisseling en is echt vet verbrandende voeding, het zorgt voor een goede spijsvertering en een versnelde vetafbraak. Appelazijn zuivert je lichaam van alle toxische afvalstoffen. Gebruik het in al ge gezonde salades en in dressings.

Combineer vet verbrandende voeding met een gezonde levensstijl

Vet verbrandende voeding is zeker een goed hulpmiddel om je te ondersteunen bij het afvallen, maar het is geen wondermiddel.

Je zult zeker op termijn enkele kilo’s verliezen. Maar verwacht niet dat het afvallen heel snel gaat.

Zoals wij hierboven al hebben uitgelegd is vet verbrandende voeding ook gezonde voeding.

Als je deze voeding combineert met een gezonde levensstijl en een natuurlijk eetpatroon zul je merken dat het afvallen een stuk sneller gaat.