Je kent ze vast wel, die kleine speelgoedtentjes voor kinderen. Meestal in de vorm van een echt huisje, een paddenstoel of een kasteel. Je raadt het vast al, deze tentjes zijn op Aliexpress ook verkrijgbaar, maar dan speciaal voor katten en honden. En ja waarom ook niet? Net als bij de kindertentjes hebben ze de tenten in allerlei vormen, maten en met allerlei verschillende buitenkanten. Gelukkig zijn ze ook niet duur. Want het is nog altijd maar de vraag of ze nou echt lang mee gaan. Wij hebben onze drie favoriete tenten voor de hond en kat voor jou op een rijtje gezet.

1. De tipi-tent

De tipi-tent is echt té schattig. Jij en je hond of kat zullen veel plezier beleven aan deze tent. Zet de tent in de huiskamer en je hebt gelijk een bohemian-style accessoire in de kamer. De hond of kat kan er lekker in gaan liggen en via de opening alles in de gaten houden. Zoals je op de afbeeldingen kunt zien, kan je de tent ook verder versieren. Hang er bijvoorbeeld lampjes aan. Op Aliexpress vind je de tipi-tent voor honden ook in verschillende andere kleuren, denk aan een gestreepte marine-look. 

2. Gestreepte tent met houten details

Deze gestreepte tent met houten details ziet er ook weer té schattig uit. De tent doet een beetje zomers aan. Door de strepen en het hout denk je meteen aan strandstoelen. Hij lijkt ook wel steviger te zijn dan andere tenten door het gebruik van het hout aan de voor en achterkant. Net als de vorige tent is deze gestreepte tent met houten details meer geschikt voor kleine hondjes dan voor grote bakbeesten. 

3. De open tent

Vind je het gezelliger om je huisdier nog goed te kunnen zien als hij of zij in de tent ligt? Dan is deze tent misschien wel wat voor jou. Aan de zijkanten heb je alleen de stokken voor het dak, verder is alles open. Ook voor deze tent geldt dat hij geschikt is voor een kleiner formaat hond of kat. De flapjes aan de zijkant kan je naar beneden doen zodat je hond lekker languit kan liggen en nog wat meer ruimte heeft. Deze tent is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. 

 

Bekijk hier de tenten voor hond en kat