“Het diepe” in het dichtstbijzijnde zwembad vind jij waarschijnlijk al diep! Maar van de diepte van de onderstaande zwembaden krijg je pas echt de kriebels! Hopelijk raak je daar geen sieraden kwijt die je op moet duiken van de bodem! Ben je gek op duiken? Dan zijn deze zwembaden misschien wel wat voor jou! Nog leuker, twee van deze zwembaden zijn gewoon te vinden in Europa! Dit zijn de 3 diepste zwembaden ter wereld.

  1. In de planning

Eigenlijk klopt deze nummer 1 plek (nog) niet. Dit zwembad staat er namelijk nog niet. Het diepste zwembad van de wereld, Blue Abyss, staat in de planning voor 2019. Het zwembad komt in Essex, Engeland te staan. Er komt ook een onderzoekscentrum, een winkelcentrum en een vrijetijdscentrum. Maar hoe diep wordt het dan? Als het goed is 50 meter diep.

  1. Het allerdiepste zwembad ter wereld

Het allerallerdiepste zwembad ter wereld heeft zelfs een plekje in het Guinness book of world records. Het zwembad bevat verschillende levels in het water en er zijn zelfs grotten te vinden. Er is ook een extreem diep stuk in de vorm van een tunnel waar diepwaterzwemmers zich kunnen uitdagen. Wil je het zwembad bezoeken maar zie je het niet zitten om zo diep te gaan? Er is een doorzichtige onderwatertunnel waar je doorheen kan lopen en om je heen mensen kan zien zwemmen. Denk je nu dat het zwembad aan de andere kant van de wereld ligt? Dan heb je het mooi mis! Je hoeft Europa er niet voor uit, het zwembad ligt namelijk gewoon in Italië. Y-40 Deep Joy bij het Millepini hotel in Montegrotto Terme (vlakbij Venetië). Het zwembad is 42 meter diep. Bekijk ook even dit filmpje van mensen die een black-out krijgen onder water! Brr….

  1. Nog dichterbij huis!

De nummer twee van dit lijstje kan je nog dichter bij huis vinden! In Brussel vind je namelijk Nemo 33. Een zwembad van 34,5 meter diep. Mensen van over de hele wereld komen naar Brussel om daar te leren duiken of te duiken. Vanuit het bijbehorende restaurant kijk je zo naar binnen. Ook vind je er verschillende kamers waar je in kan.