We hebben weer een aantal dagen prachtig warm en zonnig weer achter de rug. Op deze warme dagen is er niks aantrekkelijker dan het nemen van een duik in het water. Of het nou in de zee is, in een rivier of in een kanaal (en voor de liefhebbers natuurlijk in een vieze baggersloot). Maar we weten niet zeker of je na het lezen van deze blog en het bekijken van de plaatjes ooit nog een duik neemt in de Nederlandse wateren. Misschien dat je voortaan op warme dagen liever een kaartje koopt voor het plaatselijke buitenzwembad.
-
Snoek
Dit watermonster kan wel tot 1,40 meter groot worden. De snoek is een roofvis en eet graag vissen, knaagdieren en zelfs muskusratten. Mensen staan niet in dat rijtje zou je zeggen. Maar als jij gaat zwemmen als de zon onder gaat en het steeds donkerder wordt buiten, komen de snoeken naar boven. En dan zou het zo kunnen dat ze jou aanzien voor een lekkere prooi en je even happen in je benen of armen. Brrr daar zou je toch niet aan moeten denken! Ook kan je gebeten worden door een snoekbaars.
-
Meerval
Een aantal jaar geleden is er in de Nederlandse wateren een meerval gespot van wel 2,5 meter lang. Op sommige websites wordt er beweerd dat mensen zelfs een meerval hebben gezien van wel 3,5 meter lang! Je moet er toch niet aan denken dat je daar straks tussen zwemt! Gelukkig schijnt het zo te zijn dat meervallen geen mensen bijten. Kan je toch weer met een “gerust hart” gaan zwemmen. Het bovenste exemplaar is vorig jaar nog uit de Rijn gevist. 😉 En mannen, jullie horen het: Niet ‘s nachts naakt gaan zwemmen, tenzij je kan rugzwemmen! 😉
-
De Pieterman
Een stuk kleiner, maar minstens zo venijnig is de Pieterman. Deze baarsachtige vis leeft in de Noordzee. Stap je per ongeluk op de stekels van de vis als je de zee in gaat? Dan kan je zelfs gewond raken! De vis graaft zich in het zand en de stekels steken uit het zand. Sta je per ongeluk op de stekels? Dan krijg je eerst een flinke pijnscheut. Het gekke is dat je geen bloed ziet. Het zou wel kunnen dat je voet opzwelt. Ook zou je last kunnen krijgen van misselijkheid, hartkloppingen, koorts, duizeligheid en overgeven. Al komt dat gelukkig maar weinig voor!