Wie doet het nou niet. Eens in de zoveel tijd, urenlang Funda afstruinen. En dan niet om zelf een huis te vinden, nee, gewoon om eens “binnen te kunnen kijken”. Bij ons zijn de duurste huizen op Funda favoriet om te bekijken. Ook stuiten we tijdens onze zoektocht vaak op gruwelijke woningen met een regelrechte horrorinrichting. Hierbij de 5 duurste huizen in Nederland op Funda.

5. Duinlustweg 36, Overveen

Het laatste huis van dit rijtje is te vinden in Overveen. Dat ligt, even grof gezegd, tussen Haarlem en Bloemendaal aan zee. Het strand ligt maar 4 kilometer weg. Ook bevat het huis een Franse lift.

4. Noordereinde 36, ‘s-Graveland

Het vierde huis staat zelfs twee keer op Funda, onder een andere makelaardij. Vanaf 1946 tot 2007 was het pand in het bezit van de gemeente en diende het als gemeentehuis.

3. Keizersgracht 686, Amsterdam

Het huis op de derde plek is ook een grachtenpand in Amsterdam. Een kamer aan de tuinkant heeft ook nog eens een plafondschildering van de bekende schilder Ernst Witkamp.

2. Keizersgracht 572, Amsterdam

De nummer 2 van deze lijst is een dubbel grachtenpand uit 1770. De woning heeft ook nog eens een grote tuin met daarin twee bunkers die zijn overgebleven uit de tweede wereldoorlog. Het pand was altijd in gebruik als kantoorruimte.

1. Bentveldsweg 142, Aerdenhout

Dit is op 10 mei 2018 het allerduurste huis op Funda. En als je de foto’s kijkt, snap je wel waarom! HOE GROOT! En waarom ook genoegen nemen met 1 oprijlaan als je er 2 kan hebben? Ik ga hier niet meer woorden aan vuil maken. Kijk het filmpje maar en kijk daarna even naar het miniatuurlandschap op één van de megazolders.

Foto’s  afkomstig van Funda.nl en aangesloten makelaarskantoren